Projecten met een Zachte Bedding

Van tijd tot tijd doe ik eens een extra’tje. Gewoon, omdat ik er zin in heb. Omdat ik gevraagd word. Of als kleine bescheiden bijdrage tot meer echtheid en verbondenheid in de maatschappij. Of in jezelf. Op deze pagina vind je meer uitleg over elk project en hieronder ook enkele artikels. Voel je vrij om mij te contacteren.


En toen het stil werd
hoorde ze welk deel van haar
om haar liefde vroeg


Brieven aan De Zachte Bedding

Je openen voor pijn en verdriet is niet eenvoudig. Het vraagt moed en is een leerproces. Maar het is ook een poort naar groei en meer lichtheid, liefde en vrijheid in je leven. Door zachter te worden voor jezelf (en je emoties), word je (veer)krachtiger als mens.

Ben jij niet zo’n prater, maar heb je toch nood aan feedback of een luisterend oor, over een bepaalde gebeurtenis of fase in je leven? Dan nodig ik jou uit om De Zachte Bedding te schrijven. Via mail of met de post. Comfortabel van bij jou thuis, op jouw ritme. Ik antwoord jou eerlijk en naar best vermogen, vanuit mijn intuïtie en authenticiteit.

Eén of meerdere uitwisselingen - Vergoeding via vrije bijdrage of ruil

Ja, ik wil schrijven

"Dankzij dit gesprek ben ik gaan inzien hoe ik vanuit mijn verdriet mijn eigen 'bedding' kan creëren, en hoe helend dat wel niet is. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn naasten."

 

-William-

Op reis naar jouw Zachte Bedding

Op reis gaan ‘naar’ jezelf vraagt soms letterlijk ‘op reis gaan met jezelf’. En dat is niet altijd eenvoudig. Letterlijk de tijd vinden is al één ding, maar je comfortabel voelen om tijd alleen door te brengen (en op welke manier dan?), is nog iets anders. Voel jij dat verlangen, maar heb je toch wat schrik om dit aan te gaan? Dan vind je in mij de perfecte compagnon de route! Wanneer jij het nodig hebt, kan je vrijblijvend één of meerdere coachingsessies aanvragen. We kunnen bijvoorbeeld:

  • Op voorhand het hoe, waar en waarom van jouw ‘reis met jezelf’ uitklaren. Zowel innerlijk (noden) als uiterlijk (praktisch).
  • Stilstaan bij de obstakels die je onderweg kan tegenkomen (angst, onrust, niet-weten, eenzaamheid,…) en kijken of je tools nodig hebt om tijdens zo’n momenten goed voor jezelf te zorgen.
  • Even kort inchecken wanneer je even de weg kwijt bent of houvast nodig hebt ‘onderweg’.
  • Aan het einde van jouw reis je ervaringen en bedenkingen delen, en kijken hoe je naar huis wil gaan.

Nog vragen? Laat maar komen. Ik help je graag op pad…met jezelf!

Eén of meerdere coachingsessies. Vergoeding via vrije bijdrage of ruil (+ evt. verplaatsingsonkosten)

Ja, dit wil ik wel

Voorleessessie 'Op het bankje van verdriet'

Vanuit mijn verlieservaringen ben ik gedichten beginnen schrijven over rouw, omgaan met verlies, liefde en innerlijke groei. Dankzij een crowdfundingactie kon ik mijn eigen dichtbundel uitgeven: ‘Op het bankje van verdriet’.

Wanneer je mij uitnodigt om te komen voorlezen, creëren we samen een helend moment rond verdriet en troost. We voelen, praten, luisteren, delen. Over gemis en hoop. Over het leren omarmen van onze meest kwetsbare delen. En over liefde die doorheen alles stroomt.

Contacteer me om verder af te spreken. Als particulier of als organisatie (school, vereniging, ziekenhuis…). Een online voorleesmoment kan, maar ook een afscheids- of herdenkingsmoment in intieme kring.

Sessie van +/- 1,5u - Vergoeding via vrije bijdrage of ruil (+ evt. verplaatsingsonkosten)

Ja, ik heb interesse

"Ik heb heel erg genoten van je pakkende gedichten. Prachtig! Je straalde rust en kalmte uit. Stilte ook. En het voelde heel intiem. Ook al zag je niemand van ons."

"Je hebt me heel sterk aangesproken. Het raakt me ook hoe je deze levenservaring aanwendt om je leven op te pakken. Zo wordt jouw ervaring ook zo zinvol voor anderen."

"Eve wist er onmiddellijk een aangenaam en veilig café van te maken. De deelnemers hebben zonder enige druk rouwervaringen kunnen uiten die daarbuiten weinig of geen plaats krijgen.  De intermezzo’s met mooie poëzie en meditatieve klanken uit het kalimba-muziekinstrumentje hebben er extra warmte aan toegevoegd."

 

-Agnes & Piet-

Rouwcafé

Een rouwcafé of ‘café mortel’ is als concept ontstaan in Zwitserland in 2004. Socioloog Bernard Crettaz zag de traditionele afscheidsrituelen verdwijnen en voelde de behoefte om ruimte te geven aan de dood. In plaats van op café te gaan over het leven, komen we samen bij een kop koffie of thee om openlijk uit te wisselen over rouw, afscheid nemen en de dood.

Met een lach en een traan. Met stilte en met ongemak. Met gedachten en gevoelens die we misschien nog nooit openlijk uitgesproken hebben. Maar ook met herkenning en inspiratie van anderen om ons heen. Op vraag begeleid ik een Rouwcafé in jouw buurt, vereniging of organisatie.

Een sessie van +/- 2 uur - Vergoeding via vrije bijdrage of ruil (+ evt. verplaatsingsonkosten)

Ja, dit wil ik organiseren

Vergoeding via vrije bijdrage of ruil

Ik wil meer en meer evolueren naar een systeem waarin we (wederzijds) zorg kunnen dragen voor elkaar. Wil je beroep doen op mijn diensten en heb je voldoende financiële middelen? Dan kan je mij na afloop een vrije bijdrage overmaken. Is geld op dit moment geen optie? Laat me dan weten wat je mij in ruil kan schenken. Dingen die ik fijn vind: een massage of klankconcert, een cadeaubon of overnachting op een fijne plek, een zelfgemaakt (kunst)werk of (bio)maaltijd, enz.

Meer vragen hierover ? Contacteer me gerust !


“Elke dag is een reis, en de reis zelf is naar huis”

-Matsuo Basho-