Voor (nog meer) jou

Op bepaalde momenten in ons leven hebben we behoefte om stil te staan. Bij het leven. Bij de dood. Bij een bepaalde gebeurtenis. Bij onze essentie. Er is een verlangen om jezelf beter te leren kennen en naar binnen te keren (ook al maakt dat je tegelijkertijd misschien wat bang). Ik help je daar graag bij.

Tijdens een gesprek maken we ruimte voor wat er op dit moment in jou leeft. Ik ondersteun jou om contact te maken met de veilige bedding in jezelf, waar alles mag zijn en stromen. Je kan mij ook contacteren voor een begeleide meditatie op maat. Misschien heb je minder behoefte om te praten, maar zoek je gewoon een leidende hand die je helpt om naar binnen te keren. Zowel gesprekken als begeleide meditaties kunnen online of op locatie.

Je kan ook een meerdaagse (stilte)retraite voor jezelf organiseren en naar believen een aantal van mijn sessies inboeken. Helemaal op maat, volgens jouw ritme en behoeftes. Ik kan je helpen met het organiseren van vervoer en accommodatie in de Franse Ardennen.

Tenslotte geef ik voorleessessies uit mijn dichtbundel ‘Op het bankje van verdriet’. Voor jouw vereniging of als particulier. Samen creëren we een helend moment rond verdriet en troost.


En toen het stil werd
hoorde ze welk deel van haar
om haar liefde vroeg


Een gesprek over het leven

Hoe wil je leven? Wat heb je nodig om ten volle in het leven te staan? Welke ervaringen hebben je diep geraakt en vragen nog om aandacht? Wat wil dieper begrepen worden? Het vraagt heel wat om jezelf te leren kennen en ‘lichter’ te worden doorheen alles wat je doormaakt op je pad. Er is inzicht nodig om je los te maken van wat niet van jou is en moed om te kiezen voor wat jij écht belangrijk vindt.

In een gesprek over het leven staan we stil bij JOU. Naar aanleiding van een bepaalde gebeurtenis of gewoon omdat je voelt dat het goed is om eens luidop uit te wisselen over een bepaald thema dat op de voorgrond komt. Samen gaan we op zoek naar jouw essentie. Want hoe meer jij volgens jouw waarden leeft, hoe meer jij ook bijdraagt aan een nieuwe wereld.

Een gesprek van +/- 2 uur - Vergoeding via vrije bijdrage

"Dankzij dit gesprek ben ik gaan inzien hoe ik vanuit mijn verdriet mijn eigen 'bedding' kan creëren, en hoe helend dat wel niet is. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn naasten."

 

-William-

Een gesprek over de dood

Even belangrijk als een gesprek over het leven, is een gesprek over de dood. Hoe wil je sterven? Wat wil je achterlaten? Wat wil je absoluut nog gezegd/gedeeld hebben en hoe wil je jezelf (en/of jouw familie) voorbereiden? Het is heel belangrijk om te ervaren dat je zelf nog een aantal zaken in handen hebt en hierrond kan ‘werken’. Zo wordt sterven geen passief, maar een actief gegeven. Iets dat we integreren in het leven. Dankzij het leven.

Het kan zijn dat het moment van de dood letterlijk dichterbij komt in jouw leven. Of dat je de behoefte voelt om eens over het thema te spreken (alleen of in aanwezigheid van je partner/gezin). Het is niet altijd eenvoudig om dat met iemand te doen. Ik ben graag die open gesprekspartner voor jou.

Een gesprek van +/- 2 uur - Vergoeding via vrije bijdrage

Een begeleide meditatie op maat

Misschien heb je minder behoefte om te praten, maar zoek je gewoon een leidende hand die je helpt om af en toe naar binnen te keren. Een begeleide meditatie is daar een prima vorm voor. We checken samen een kwartiertje in om te kijken hoe je er vandaag bij zit. Vervolgens begeleid ik voor jou een meditatie op maat. We maken een innerlijke reis naar binnen.

Ik gebruik hiervoor mijn intuïtie en stem me af op wat er op dit moment voor jou belangrijk is. Nadien nemen we nog een kwartiertje de tijd om rustig terug te komen en uit te wisselen. Het kan een fijne gewoonte zijn om bv. wekelijks een uurtje in te plannen om naar binnen te keren. Net zoals sporten 🙂

Een sessie van +/- 1 uur - Vergoeding via vrije bijdrage

Voorlezen uit 'Op het bankje van verdriet'

Vanuit mijn verlieservaringen ben ik gedichten beginnen schrijven over rouw, omgaan met verlies, liefde en innerlijke groei. Dankzij een crowdfundingactie kon ik mijn eigen dichtbundel uitgeven: ‘Op het bankje van verdriet’.

Wanneer je mij uitnodigt om te komen voorlezen, creëren we samen een helend moment rond verdriet en troost. We voelen, praten, luisteren, delen. Over gemis en hoop. Over het leren omarmen van onze meest kwetsbare delen. En over liefde die doorheen alles stroomt.

Contacteer me om verder af te spreken. Als particulier of als organisatie (school, vereniging, ziekenhuis…). Een online voorleesmoment kan, maar ook een afscheids- of herdenkingsmoment in intieme kring.

Vergoeding - via vrije bijdrage of ruil (+evt. verplaatsingsonkosten)

"Ik heb heel erg genoten van je pakkende gedichten. Prachtig! Je straalde rust en kalmte uit. Stilte ook. En het voelde heel intiem. Ook al zag je niemand van ons."

"Je hebt me heel sterk aangesproken. Het raakt me ook hoe je deze levenservaring aanwendt om je leven op te pakken. Zo wordt jouw ervaring ook zo zinvol voor anderen."

Vergoeding via vrije bijdrage of ruil

Ik wil meer en meer evolueren naar een systeem waarin we (wederzijds) zorg kunnen dragen voor elkaar. Heb je behoefte aan een gesprek en heb je voldoende financiële middelen? Dan kan je mij na afloop een vrije bijdrage overmaken. Is geld op dit moment geen optie? Laat me dan weten wat je mij in ruil kan schenken. Dingen die ik fijn vind: een massage, klankconcert of yogales, een cadeaubon of overnachting op een fijne plek, een zelfgemaakt (kunst)werk, enz.

Meer vragen hierover ? Contacteer me gerust !


“Elke dag is een reis, en de reis zelf is naar huis”

-Matsuo Basho-