Projecten met een zachte bedding

Van tijd tot tijd doe ik eens een extra’tje. Gewoon, omdat ik er zin in heb. Omdat ik gevraagd word. Of als kleine bescheiden bijdrage tot meer echtheid en verbondenheid in de maatschappij. Hieronder een overzicht van projecten die ik reeds deed, en waarvoor je dus steeds en beroep op mij kan doen.

  • Brieven aan De Zachte Bedding
  • Samen afscheid (ter harte) nemen
  • Voorleessessie ‘Op het bankje van verdriet’
  • Rouwcafé

Werk & pers:

 


En toen het stil werd
hoorde ze welk deel van haar
om haar liefde vroeg


Brieven aan De Zachte Bedding

Ik help je graag om je eigen ‘zachte bedding’ te vinden en te verstevigen. Je openen voor pijn, verdriet, oude herinneringen en kwetsuren is heel spannend en beangstigend. Het vraagt moed en is een leerproces. Maar het is ook een poort naar groei en meer lichtheid, liefde en vrijheid in je leven. Net door zachter te worden voor jezelf, word je (veer)krachtiger als mens.

Je bent van harte welkom om hier met mij over uit te wisselen. Misschien heb je een vraag, wil je graag iets delen, of heb je nood aan een blik van buitenaf. Stuur me een mailtje of een handgeschreven brief. Comfortabel van bij jou thuis, op jouw ritme. Ik antwoord jou eerlijk en naar best vermogen, vanuit mijn intuïtie en authenticiteit.

Eén of meerdere uitwisselingen - Vergoeding via vrije bijdrage of ruil

"Dankzij dit 'geschreven' gesprek ben ik gaan inzien hoe ik vanuit mijn verdriet mijn eigen 'bedding' kan creëren, en hoe helend dat wel niet is. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn naasten."

 

-William-

Samen afscheid (ter harte) nemen

Even belangrijk als volop leven, is nu en dan stilstaan bij de dood. Hoe wil je sterven? Wat wil je achterlaten? Wat wil je absoluut nog gezegd/gedeeld hebben en hoe wil je jezelf (en/of jouw familie) voorbereiden? Het is heel belangrijk om te ervaren dat je zelf nog een aantal zaken in handen hebt en hierrond kan ‘werken’. En daar help ik je graag bij.

We nemen de tijd om kennis te maken en ik luister naar jouw wensen. Misschien wil je hulp bij het samenstellen van een afscheidskoffer of een ander ritueel. Misschien wil je samen met mij een brief schrijven of nog een laatste gesprek met iemand voeren. Misschien wil je gewoon praten over de dood. We zoeken het samen uit. We geven jouw kostbare leven woorden. Tot het samensmelt met jouw afscheid.

Jouw afscheidsbrief, -gesprek of -ritueel - Vergoeding via vrije bijdrage of ruil (+ evt. verplaatsingsonkosten)

Voorleessessie 'Op het bankje van verdriet'

Vanuit mijn verlieservaringen ben ik gedichten beginnen schrijven over rouw, omgaan met verlies, liefde en innerlijke groei. Dankzij een crowdfundingactie kon ik mijn eigen dichtbundel uitgeven: ‘Op het bankje van verdriet’.

Wanneer je mij uitnodigt om te komen voorlezen, creëren we samen een helend moment rond verdriet en troost. We voelen, praten, luisteren, delen. Over gemis en hoop. Over het leren omarmen van onze meest kwetsbare delen. En over liefde die doorheen alles stroomt.

Contacteer me om verder af te spreken. Als particulier of als organisatie (school, vereniging, ziekenhuis…). Een online voorleesmoment kan, maar ook een afscheids- of herdenkingsmoment in intieme kring.

Sessie van +/- 1,5u - Vergoeding via vrije bijdrage of ruil (+ evt. verplaatsingsonkosten)

"Ik heb heel erg genoten van je pakkende gedichten. Prachtig! Je straalde rust en kalmte uit. Stilte ook. En het voelde heel intiem. Ook al zag je niemand van ons."

"Je hebt me heel sterk aangesproken. Het raakt me ook hoe je deze levenservaring aanwendt om je leven op te pakken. Zo wordt jouw ervaring ook zo zinvol voor anderen."

"Eve wist er onmiddellijk een aangenaam en veilig café van te maken. De deelnemers hebben zonder enige druk rouwervaringen kunnen uiten die daarbuiten weinig of geen plaats krijgen.  De intermezzo’s met mooie poëzie en meditatieve klanken uit het kalimba-muziekinstrumentje hebben er extra warmte aan toegevoegd."

 

-Agnes & Piet-

Rouwcafé

Een rouwcafé of ‘café mortel’ is als concept ontstaan in Zwitserland in 2004. Socioloog Bernard Crettaz zag de traditionele afscheidsrituelen verdwijnen en voelde de behoefte om ruimte te geven aan de dood. In plaats van op café te gaan over het leven, komen we samen bij een kop koffie of thee om openlijk uit te wisselen over rouw, afscheid nemen en de dood.

Met een lach en een traan. Met stilte en met ongemak. Met gedachten en gevoelens die we misschien nog nooit openlijk uitgesproken hebben. Maar ook met herkenning en inspiratie van anderen om ons heen. Op vraag begeleid ik een Rouwcafé in jouw buurt, vereniging of organisatie.

Een sessie van +/- 2 uur - Vergoeding via vrije bijdrage of ruil (+ evt. verplaatsingsonkosten)

Vergoeding via vrije bijdrage of ruil

Ik wil meer en meer evolueren naar een systeem waarin we (wederzijds) zorg kunnen dragen voor elkaar. Wil je beroep doen op mijn diensten en heb je voldoende financiële middelen? Dan kan je mij na afloop een vrije bijdrage overmaken. Is geld op dit moment geen optie? Laat me dan weten wat je mij in ruil kan schenken. Dingen die ik fijn vind: een massage of klankconcert, een cadeaubon of overnachting op een fijne plek, een zelfgemaakt (kunst)werk of (bio)maaltijd, enz.

Meer vragen hierover ? Contacteer me gerust !


“Elke dag is een reis, en de reis zelf is naar huis”

-Matsuo Basho-