Mijn verhaal

Mijn naam is Eve. Op mijn levenspad gaan verdriet en levensvreugde hand in hand. Toen ik in de buik van mijn moeder zat, zat zij aan het sterfbed van mijn zusje van 4. Mijn zusje stierf 6 maanden na mijn geboorte, mijn moeder 2 jaar later. Dat grote verlies was een trauma dat zich diep onder mijn jonge vel nestelde. Mijn vader voedde mij en mijn broer alleen op. Tot ook mijn broer in 2016 het leven liet. Een opnieuw traumatische gebeurtenis die ik als alles ontwrichtend ervaren heb. Tegelijkertijd was het de katalysator voor een diepere reis naar binnen: de reis naar (nog meer) Eve.

Als kind ben ik me lang niet bewust geweest van mijn verdriet. Door een opeenvolging van omstandigheden begonnen mijn -overlevingsgewijs- opgebouwde muren te barsten op mijn 24e. Ik ben ervan overtuigd dat het leven ons situaties voorschotelt die je in de richting van je hart willen brengen. Het was een lange en moeizame weg om die reis naar binnen te maken. Stapje voor stapje leerde ik mijn emoties kennen, ermee praten en beseffen dat ze ook een uiting van liefde zijn. Of zoals ik ooit in een haiku schreef:

Jouw warm hart opnieuw
openen na een kwetsuur
is een heldendaad

Ik geloof oprecht dat het confronteren en omarmen van onze uitdagingen ons rijker, mooier en completer maakt als mens, hoe pijnlijk alles soms ook is. Met de jaren wordt mijn motivatie om voluit te focussen op dit innerlijk werk, alleen maar sterker.

Mijn conclusie

Het doorvoelen van mijn emoties opende mijn hart. Het was zo belangrijk dat mijn verdriet eindelijk kon stromen. Daardoor kon ik betekenis geven aan mijn verlieservaringen en ze integreren in wie ik ben. Ik huilde en huil om het gemis. Maar langzaam besef(te) ik dat het ook allemaal liefde is. Liefde voor wie ik had verloren, liefde voor mezelf en liefde voor het leven. Mijn verdriet moest helemaal niet ‘weg’. Het werd net een volwaardig deel van mijn leven.

Je eigen ‘zachte bedding’ ontwikkelen heeft alles te maken met het leren omarmen van jezelf, erkenning geven aan je pijn en een manier vinden om die liefdevol te integreren. Voor mij gaan levensvreugde en verdriet nu hand in hand. Beide zijn even mooi, beide verdienen evenveel ruimte om te bestaan. Misschien voel ik levensvreugde zelfs nog dieper dankzíj de tranen. Het is zoals dag en nacht. Zoals zomer en winter. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Eigenlijk is alles onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Mijn missie

Ik droom ervan dat we allemaal onze eigen ‘zachte bedding’ mogen leren creëren. Dat we zorg leren dragen voor onszelf en dat de maatschappij ons helpt om hier aandacht aan te schenken.

Ik droom ervan dat innerlijk werk de normaalste zaak van de wereld wordt. Dat we, net zoals we onze tanden poetsen, naar binnen keren wanneer het nodig is. Om te checken hoe het met ons gaat en wat er aandacht nodig heeft. Om beter te begrijpen wat er in ons omgaat en waarom we bepaald gedrag stellen. Om te leren welke uitnodiging er achter een bepaalde gebeurtenis in ons leven schuilt.

Ik help je graag om je eigen ‘zachte bedding’ te vinden en te verstevigen. Je openen voor pijn, verdriet, oude herinneringen en kwetsuren is heel spannend en beangstigend. Het vraagt moed en is een leerproces. Maar het is ook een poort naar groei en meer lichtheid, liefde en vrijheid in je leven. Net door zachter te worden voor jezelf, word je (veer)krachtiger als mens.

Vederlicht werd ze
toen hij haar tranen droogde
balsem voor haar ziel

Mijn achtergrond en werkwijze

Als Master in de criminologie heb ik een professionele achtergrond binnen justitie en in de hulpverlening. Ik werkte onder meer als Vlaams beleidscoördinator in de gevangenis, als ambulant begeleider van mensen met een mentale beperking en als slachtoffer-dader bemiddelaar. De voorbije jaren volgde ik opleidingen in Mindfulness, Inspirerend coachen, coachen bij Rouw en Verlies, Reiki en Lichaamsgerichte traumatherapie.

Op persoonlijk vlak reisde ik een jaar lang alleen de wereld rond en neem ik mijn eigen doorleefde verlieservaringen mee. Ik weet wat het is om doorheen pijn en verdriet te gaan. Ik weet wat (vroegkinderlijk) trauma is en wat het met je doet.

Ik ben iemand die intuïtief te werk gaat, telkens met als doel om je meer in contact te brengen met je innerlijke wereld, je emoties en je hart. Ik geloof in werken op alle niveaus: lichaam, gedachten, gevoelens en energie. Samen bekijken we wat bij jou past. Wat voor de een werkt, werkt immers niet voor de ander.

Weetjes

  • Eve in 5 woorden: blij, stil, oer, zacht, ontwapenend
  • Waar ik niet goed tegen kan: routine, 9 to 5, voorspelbaarheid, hokjes
  • Mijn favoriete gerechten: Dessertjes 🙂
  • Mijn favoriete muziek: Franse chansons & electro
  • Mijn favoriete bestemmingen: India, New York, Tournavaux en alle ruwe oceaankusten
  • Mijn favoriete bezigheden: traag wakker worden met een kopje thee/ in de natuur zijn/ verdwalen in de stad/ schrijven/ zwemmen in de rivier/ dansen/ knuffelen/ onnozel doen met mijn vriend/ een diepgaand gesprek/ verdwijnen in een goed boek/ nieuwe plekken ontdekken/

Nog meer over mij? Ik gaf een uitgebreid interview aan Kris Schonken van Lost&Co. Je leest het HIER