De Zachte Bedding uitdragen

Via een persoonlijke brief, ondersteuning bij jouw eerste soloreis, een voorleesmoment of de begeleiding van een Rouwcafé, lever ik graag een bijdrage tot meer openheid en echtheid in onze maatschappij, en in jezelf. Als ik jou(w organisatie of project) kan inspireren, aarzel niet om me te contacteren.

Hieronder vind je ook de link naar enkele interviews en (pers)artikels.


En toen het stil werd
hoorde ze welk deel van haar
om haar liefde vroeg


Brieven aan De Zachte Bedding

Je openen voor pijn en verdriet is niet eenvoudig. Het vraagt moed en is een leerproces. Maar het is ook een poort naar groei en meer lichtheid, liefde en vrijheid in je leven. Door zachter te worden voor jezelf (en je emoties), word je (veer)krachtiger als mens.

Ben jij niet zo’n prater, maar heb je toch nood aan feedback of een luisterend oor, over een bepaalde gebeurtenis of fase in je leven? Dan nodig ik jou uit om De Zachte Bedding te schrijven. Via mail of met de post. Comfortabel van bij jou thuis, op jouw ritme. Ik antwoord jou eerlijk en naar best vermogen, vanuit mijn intuïtie en authenticiteit.

Je schenkt wat je wil - vergoeding via vrije bijdrage of ruil

Ja, ik wil schrijven

"Dankzij dit gesprek ben ik gaan inzien hoe ik vanuit mijn verdriet mijn eigen 'bedding' kan creëren, en hoe helend dat wel niet is. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn naasten."

 

-William-

Op soloreis naar jouw Zachte Bedding

Op reis gaan ‘in‘ jezelf vraagt soms letterlijk ‘op reis gaan met jezelf‘. En dat is niet altijd eenvoudig. Tijd vinden in je agenda is één ding, maar je comfortabel voelen om alleen op pad te gaan, is nog iets anders. Voel jij dat verlangen, maar heb je toch wat schrik om op soloreis te gaan? Dan vind je in mij jouw perfect compagnon de route. Hoe dan? Door via één of meerdere Skype sessies:

  • vooraf het hoe, waar en waarom van jouw ‘reis met jezelf’ helder te krijgen, zowel innerlijk (noden) als uiterlijk (praktisch). We staan ook stil bij de obstakels die je onderweg kan tegenkomen (angst, onrust, niet-weten, eenzaamheid,…) en kijken welke tools je nodig hebt om hiermee om te gaan.
  • tijdens je reis even kort in te checken wanneer je even de weg kwijt bent of houvast nodig hebt.
  • na je reis samen stil te staan bij wat je hebt geleerd en wat je graag wil meenemen in je dagelijks leven.

Nog vragen? Laat maar komen. Ik help je graag op pad…met jezelf!

Je schenkt wat je wil - vergoeding via vrije bijdrage of ruil

Ja, dit wil ik wel

Voorleesmoment uit mijn dichtbundel

Vanuit mijn verlieservaringen ben ik gedichten beginnen schrijven over rouw, omgaan met verlies, liefde en innerlijke groei. Dankzij een crowdfundingactie gaf ik mijn eerste dichtbundel uit: ‘Op het bankje van verdriet‘.

Wanneer je mij uitnodigt om te komen voorlezen, creëren we samen een helend moment rond verdriet en troost. We voelen, praten, luisteren, delen. Over gemis en hoop. Over het leren omarmen van onze meest kwetsbare delen. En over liefde die doorheen alles stroomt.

Contacteer me om verder af te spreken. Als particulier of als organisatie (school, vereniging, ziekenhuis…). Een online voorleesmoment kan, maar ook een afscheids- of herdenkingsmoment in intieme kring.

Een voorleesmoment duurt ongeveer anderhalf uur - Vergoeding via vrije bijdrage of ruil (+ eventuele verplaatsingsonkosten)

Ja, ik heb interesse

"Ik heb heel erg genoten van je pakkende gedichten. Prachtig! Je straalde rust en kalmte uit. Stilte ook. En het voelde heel intiem. Ook al zag je niemand van ons."

"Je hebt me heel sterk aangesproken. Het raakt me ook hoe je deze levenservaring aanwendt om je leven op te pakken. Zo wordt jouw ervaring ook zo zinvol voor anderen."

"Eve wist er onmiddellijk een aangenaam en veilig café van te maken. De deelnemers hebben zonder enige druk rouwervaringen kunnen uiten die daarbuiten weinig of geen plaats krijgen.  De intermezzo’s met mooie poëzie en meditatieve klanken uit het kalimba-muziekinstrumentje hebben er extra warmte aan toegevoegd."

-Agnes & Piet-

Begeleiding van een Rouwcafé

Een rouwcafé of ‘café mortel’ is als concept ontstaan in Zwitserland in 2004. Socioloog Bernard Crettaz zag de traditionele afscheidsrituelen verdwijnen en voelde de behoefte om ruimte te geven aan de dood. In plaats van op café te gaan over het leven, komen we samen bij een kop koffie of thee om openlijk uit te wisselen over rouw, afscheid nemen en de dood.

Met een lach en een traan. Met stilte en met ongemak. Met gedachten en gevoelens die we misschien nog nooit openlijk uitgesproken hebben. Maar ook met herkenning en inspiratie van anderen om ons heen. Op vraag begeleid ik een Rouwcafé in jouw buurt, vereniging of organisatie.

Een rouwcafé duurt ongeveer twee uur - Vergoeding via vrije bijdrage of ruil (+ eventuele verplaatsingsonkosten)

Ja, dit wil ik organiseren

Vergoeding via vrije bijdrage of ruil

Ik wil meer en meer evolueren naar een systeem waarin we (wederzijds) zorg kunnen dragen voor elkaar. Wil je beroep doen op mijn diensten en heb je voldoende financiële middelen? Dan kan je mij na afloop een vrije bijdrage overmaken. Is geld op dit moment geen optie? Laat me dan weten wat je mij in ruil kan schenken. Dingen die ik fijn vind: een massage of klankconcert, een cadeaubon of overnachting op een fijne plek, een zelfgemaakt (kunst)werk of (bio)maaltijd, enz.

Meer vragen hierover ? Contacteer me gerust !


“Elke dag is een reis, en de reis zelf is naar huis”

-Matsuo Basho-